Avantajele inchirierii unei masini pe termen lung

Sectorul inchirierilor auto cunoaste treptat o tot mai mare popularitate. Oameni de afaceri, persoane care cauta un mijloc de transport cat mai avantajos pentru concediul pe care urmeaza sa il petreaca alaturi de familie, dar si numeroase alte tipologii de clienti aleg ofertele firmelor de rent a car uneori chiar in defavoarea utilizarii masinii personale.

In majoritatea cazurilor, la serviciile de rent a car apeleaza cei care au nevoie urgent de un mijloc de transport. De regula, inchirierile se fac astfel pe termen scurt, insa multi nu stiu sau nu constientizeaza avantajele de care pot avea parte daca inchiriaza o masina pentru o perioada mai indelungata.

Cateva lamuriri va oferim in randurile urmatoare, in asa fel incat sa stiti care sunt beneficiile de care puteti avea parte atunci cand inchiriati o masina pe termen lung.

Primul si probabil cel mai insemnat dintre avantaje se refera la costul mult mai redus. A inchiria pe termen lung presupune adesea un tarif mult mai rentabil, uneori chiar injumatatit fata de cel standard, platit normal pentru o zi.

In cazul in care perioada pentru care se face simtita nevoia unei masini este ceva mai indelungata, va recomandam sa nu lasati lucrurile ca atare si sa discutati cu unul din reprezentantii nostri. Puteti beneficia de un tarif mult mai redus fata de cel standard - practic, cu cat este mai indelungata perioada, cu atat se va micsora si pretul platit pentru o zi.

Un alt avantaj al inchirierilor auto pe termen lung este legat tot de costuri, insa de aceasta data intr-un mod indirect. Cei care aleg acest serviciu pot sa economiseasca destul de mult, avand in vedere toate cheltuielile pe care le implica detinerea unei masini personale. Este vorba despre taxe si impozite, rovinieta, asigurare RCA, asigurare CASCO, revizii periodice, schimburi de piese si consumabile, combustibil si lista poate continua. Atunci cand se alege insa inchirierea unei masini pe termen lung, toate aceste griji devin uitate: beneficiarul trebuie doar sa achite tariful aferent inchirierii si sa alimenteze vehiculul cu combustibil.

Serviciile de asistenta care sunt oferite clientilor constituie de asemenea un motiv pentru care inchirierea pe termen lung se dovedeste a fi avantajoasa. In orice moment persoana care inchiriaza o masina poate sa beneficieze de asistenta, pentru a remedia in timp util orice problema care poate sa apara la masina. Inevitabil, anumite incidente apar ocazional, iar pentru a inlatura aceasta grija de pe umerii beneficiarului, serviciile de asistenta se dovedesc intr-adevar utile.

 

Cand este recomandat sa inchiriezi o masina pe termen lung?

 

Situatiile in care poate sa apara nevoia de inchiriere a unui autoturism pot fi dintre cele mai diverse, insa atunci cand vine vorba de o perioada mai indelungata cazurile sunt destul de specifice. Iata si cateva exemple:

  • Cei care lucreaza in strainatate si revin in tara pentru un binemeritat concediu pot sa aiba in vedere inchirierea unui autoturism pe termen lung. Fie ca e vorba despre 1, 2 sau chiar 3 saptamani, beneficiile se vor face resimtite.
  • In cazul in care masina personala este in service, necesita reparatii si ramane imobilizata pentru o perioada destul de mare, inchirierea pe termen lung poate sa salveze situatia. Beneficiarul nu va fi privat astfel de mijlocul de transport de care are atat de mare nevoie.
  • Atunci cand achizitia unei masini proprii este un vis ce nu se poate materializa prea curand, inchirierea uneia pe termen lung poate de asemenea sa multumeasca necesarul de transport al beneficiarului.

Lista situatiilor in care inchirierea pe termen lung se dovedeste a fi avantajoasa poate sa continue cu numeroase alte exemple. Cei interesati de mai multe informatii pot sa ne contacteze oricand, pentru a afla si alte cazuri in care masina inchiriata pentru o perioada mai indelungata isi dovedeste utilitatea.