Inainte de a inchiria – ce trebuie sa stii

Rent a car este un serviciu tot mai popular si exista numeroase motive care justifica asta. Doar ca cere atentie, pentru ca serviciul sa isi demonstreze si beneficiile. Mai intai de toate, trebuie spus ca exista o greseala comuna, aceea de a te raporta la pret. Automat gandesti ca ai o limita si deci iti impui restrictii; insa mai indicat este sa analizezi situatia si sa gasesti ceea ce ti se potriveste conform cu nevoile si tipul de deplasare.

Am pregatit un succinct ghid pentru cei care au nevoie de o masina, doresc o sa inchirieze si incep cautarile.

Masina aleasa

Atunci cand vei alege masina vei fi conditionat de ceea ce este disponibil la agentia in cauza. Asadar ar fi bine sa te orientezi spre cei cu o flota impresionanta, pentru a fi sigur ca ai de unde alege. In plus, tine cont ca poti iesi din zona de confort, deci daca detii o anumita marca de masina, nu trebuie sa alegi una de inchiriat de aceeasi marca.

Va conta daca esti singur sau insotit, daca esti in calatorie alaturi de copii, daca doresti un model compact, economic, mini sau chiar opusul, ceva luxuriant. Conteaza de asemenea unde mergi, pe ce drumuri, inguste, de munte, lungi si istovitoare sau doar in zona urbana. Alege in consecinta pentru a avea si sansa la nivelul de confort dorit, siguranta si multumire deplina.

Online sau la fata locului?

Trebuie spus ca la ora actuala online-ul faciliteaza foarte mult din lucrurile pe care trebuie sa le facem. La un click distanta sta modul eficient de a rezolva multe dintre cele care ne apasa si ne incarca programul. Poti inchiria online sau la fata locului, desi prima varianta pare sa fie mai avantajoasa.

Trebuie sa fii atent sa ai mai multe beneficii din metoda aleasa. Daca optezi pentru inchirierea la fata locului ai de asteptat pana se realizeaza documentatia necesara, contractul, alegi din masinile ce sunt disponibile doar atunci si daca esti si insotit de copii sau alte persoane acestea trebuie sa isi ocupe timpul respectiv.

Spre exemplu, noi dispunem de posibilitatea de inchiriere in varianta online. De fapt poti face o rezervare, pentru care nu te vom taxa, nici macar daca se intampla sa anulezi rezervarea facuta. In plus, predarea se poate realiza si in alta localitate. Descopera oferta noastra din cadrul paginii oficiale airportcar.ro.

Ce contine pachetul de inchiriere

Poate ca pana acum a parut destul de usor, insa detaliile fac diferenta, dupa cum spune o vorba clasica. Fii atent la ce se include sau nu in pachetul de inchiriere, caci nu ai nevoie numai de masina, ci si de asigurare valabila pentru a circula. Verifica ce tip de asigurare este inclusa, ce daune sunt acoperite, precum si alte beneficii extra – scaun auto pentru copii spre exemplu.

Fii atent si daca ai sansa sa ti se returneze banii de depozit, garantia, clasica taxa retinuta pentru inchiriere.

Trebuie sa stii ca in cazul nostru nu exista limite de kilometri, nu percepem costuri suplimentare si in plus poti plati si cash. Sunt multi cei care accepta doar plata cu cardul.

Cere contract pentru inchiriere si fii sigur ca la primire si predare se realizeaza un proces verbal din care reiese adevarata stare a masinii si a combustibilului. Asta te va scuti de griji sau de eventuale probleme, in conditiile in care daca nu iti iei masuri de precautie te-ai putea trezi intr-o situatie mai putin placuta.

La predarea masinii ai dreptul returnarii banilor insa mai intai de toate asigura-te ca inchei contractul. Pare destul de greu mai ales prima data, cand sunt atat de multe lucruri noi de care sa tii cont. Dar daca experienta a fost una placuta, te vei intoarce la aceeasi agentie cu siguranta.